Nieuws

Nieuwsbrief 2015

Gelukkig nieuwjaar!

Hier vindt u de laatste nieuwsbrief

Oogstfeest uitgesteld

Beste Tuinder, 

In verband met de weersverwachting moet het oogstfeest helaas worden afgelast. 

Er komt nog een e-mail melding en op later tijdstip een nieuwe uitnodiging. 

Verslag Cursus Ecologisch (moes)tuinieren

Ecologisch moestuinieren Zwolle

Op 10 januari vond de tweede cursusdag plaats van onze cursus biologisch moestuinieren. Hoe toepasselijk: 2015 is internationaal jaar van de bodem (www.jaarvandebodem.nl) !

Janneke Tops (www.gezondemoestuin.nl ) verzorgde de workshop, waaraan 16 tuinders meededen. Janneke leerde ons wat je moet weten om zelf een succesvol eco-moestuinder te worden. Zowel tuinders met ruime ervaring als nieuwelingen konden er veel van opsteken. 

Lees meer op deze link

Een natte start

Nu alles groener en groener wordt en de eerste groenten al in de moestuintjes staan, lijkt het alweer lang geleden dat we op 21 maart de algemene werkochtend hadden. Het was een natte dag, maar ondanks dat waren er heel wat mensen komen helpen.

Lees meer: Een natte start

Pootaardappelen

INGEZONDEN BERICHT

Ten behoeve van het nieuwe tuinseizoen 2015, doen wij u vrijblijvend dit bericht toekomen.

Eerder dit jaar hebben wij uw vereniging geïnformeerd over de hoge druk van Phytophthora in de aardappelteelt. Er zijn nu een aantal nieuwe rassen die resistent zijn tegen deze schimmelziekte, voorbeelden hiervan zijn de Carolus en Alouette. Beide rassen zijn ziektevrij geteeld bij andere volkstuinverenigingen, verspreid door het land. Deze nieuwe rassen kunnen onbespoten geteeld worden zonder problemen met Phytophthora.

Indien (leden van) uw vereniging ge├»nteresseerd is (zijn), dan kan gebruik gemaakt worden van bijgesloten bestelformulier of onze webshop. Wanneer u meer wilt weten hoe de resistentie tot stand is gekomen of de teelt van aardappelen in het algemeen, dan is een bedrijfsbezoek met groepen tot ca. 30 personen ook mogelijk; inclusief een proeverij van diverse (nieuwe) rassen.

De actuele beschikbaarheid van de Carolus en Alouette wordt vermeld via onze website.

Wanneer er nadere vragen zijn naar aanleiding van dit bericht, neem dan gerust contact met ons op.

Met vriendelijke groet,

Arjan Jalving

 

logo plant handtekening tiff

Aardappelveredelingsbedrijf Jalving

 

Iwww.aardappelspeciaal.nl